W tegorocznym przewodniku znalazło się 120 hoteli i 460 restauracji. Inspektorzy Gault&Millau odwiedzili ponad 800 miejsc w całej Polsce. Obecnie obok Michelin żółty przewodnik Gault&Millau jest jedną z najbardziej renomowanych i wpływowych tego typu publikacji na świecie. Do tej pory oceniał restauracje m.in. we Francji, Niemczech, Austrii, Szwajcarii, Holandii, na Węgrzech oraz w Australii. Polska jest dziesiątym krajem na świecie, w którym wydawany jest przewodnik. Oparte na rygorystycznych kryteriach i wykonywane przez anonimowych inspektorów kontrole pozwalają wejść do grona wyróżnionych tylko najlepszym restauracjom i hotelom.

- Restauracja Magnolia to nie tylko dodatek do czterogwiazdkowego Hotelu Dwór Kombornia - to jego serce, chluba i… oczko w głowie właścicieli! Inspektorzy… pojawiali się dyskretnie - nie mogą się ujawniać, bo tylko taka formuła umożliwia przeprowadzenie rzetelnego i obiektywnego testu - mówi Marcin Majchrzak, szef Kuchni Restauracji Magnolia.

Dwór Kombornia Hotel & SPA **** w oczach Ekspertów Gault&Millau 2017
Już po raz trzeci z rzędu Dwór Kombornia jako jedyny hotel z Podkarpacia, znalazł się w tym elitarnym wydawnictwie. Pierwsza publikacja w Gault&Millau miała miejsce już w I polskiej edycji przewodnika
w 2014, kolejna w 2015 oraz III – w aktualny wydaniu.
- Obecność trzeci raz z rzędu w prestiżowym przewodniku Gault&Millau to dla nas ogromne wyróżnienie, na które wszyscy pracowaliśmy. Dzięki takim chwilom, czujemy, że nasza praca, nasze poświęcenia mają sens. Zawsze na pierwszym miejscu stawiamy Gościa, dokładamy wszelkich starań po to by czuł się u nas, jak najlepiej. Dążymy do tego aby Dwór Kombornia był miejscem odpoczynku, ładowania akumulatorów, odbudowania więzi rodzinnych. Obecność w przewodniku Gault&Millau ale i opinie naszych Gości pozwalają nam sądzić, że idziemy w dobrą stronę - mówi Ryszard Skotniczny, właściciel Dworu Kombornia.

W swojej opinii, na kartach żółtego przewodnika akcentują wyjątkowość Salonu Win Karpackich, gdzie podczas degustacji można odbyć enologiczną podróż smakując wina z Rumunii, Czech, Węgier, Słowacji.


Komentarze
Dodaj komentarz