Uczniowie ZSP Nr 2 w Krośnie najlepsi w Sanoku podczas konkursu "Desery w nowoczesnej odsłonie".
2 czerwca 2016 r. w Zespole Szkół nr 1 w Sanoku odbył się Międzynarodowy konkurs gastronomiczny "Desery w nowoczesnej odsłonie", w którym wzięło udział 6 drużyn.

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Ks. St. Szpetnara w Krośnie reprezentowali uczniowie trzeciej klasy kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Sebastian Rygiel i Szymon Bożek. Uczestnicy konkursu mieli za zadanie wykonać w czasie 120 minut 4 porcje deseru z dowolnie wybranych produktów.

Uczniowie Sebastian Rygiel i Szymon Bożek

Jury oceniało w szczególności kreatywność, pomysłowość i oryginalność przygotowanej przez uczestników potrawy. Niewątpliwie wrażenia wzrokowe i smakowe również wpłynęły na decyzję ekspertów. Męski duet ZSP Nr 2 zachwycił jury deserem o nazwie "Oreo-ginalny de-ser, dokręcony truskawką i chia i zdobył I miejsce.

Uczniów do konkursu przygotowały Agnieszka Gonet i Halina Szpiłyk.

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. terazKrosno.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.