Chleb żytni bez drożdży z lubczykiem z Piekarni Rodzinnej Guzik to "Ulubiony chleb krośnian".
W ramach Karpackich Klimatów odbyła się już trzynasta edycja konkurs na "Ulubiony chleb krośnian". Do konkursu, którego organizatorem byli Cech Rzemiosł Różnych, Zespół Szkól Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. ks. S. Szpetnara oraz Muzeum Rzemiosła w Krośnie, zgłosiło się 7 piekarni:

1. Chleb żytni na zakwasie z suszonymi pomidorami - Piekarnia Maciej Munia,
2. Chleb żytni bez drożdży z ziarnami - Piekarnia Kopacz Stanisława Kopacza,
3. Chleb żytni - Piekarnia Mariana Krukierka,
4. Chleb orkiszowy - Piekarnia ANVIT,
5. Chleb żytni bez drożdży z lubczykiem - Piekarnia Rodzinna Guzik,
6. Chleb żytni na zakwasie bez drożdży z kiełkami żyta, słonecznikiem i pestkami dyni - EKO Piekarnia Kiełtyka,
7. Chleb owsiany ze śliwką - Piekarnia-Cukiernia S.C Wiesława i Jerzy Sajdak.

W trakcie dwudniowego głosowania oddano 1060 głosów, najwięcej bo aż 24% otrzymał chleb żytni bez drożdży z lubczykiem z Piekarni Rodzinnej Guzik. Drugie miejsce zajął chleb żytni na zakwasie bez drożdży z kiełkami żyta, słonecznikiem i pestkami dyni - z EKO Piekarni Kiełtyka, trzecie chleb orkiszowy z Piekarni ANVIT.

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!

CAPTCHACODE_FORM_TEXT