Pytanie na Śniadanie w Dworze Kombornia
05 lipca, 2019Wiadomości / Krosno
![Pytanie na Śniadanie w Dworze Kombornia Pytanie na Śniadanie w Dworze Kombornia](https://www.terazkrosno.pl/images/rrrcontent/images/larges/pytanie-na-sniadanie-w-dworze-kombornia_8313_Q1H0d4.jpg)
Dwór Kombornia odwiedziła ekipa Pytania na Śniadanie TVP 2 Telewizji Polskiej.
4 lipca w Dworze Kombornia pojawiła się ekipa Pytania na Śniadanie Telewizji Polskiej. Tematem przewodnim programu była natura i ekologiczne podejście do życia. W 3 wejściach zaprezentowano: wykorzystanie kwiatów jadalnych w Restauracji Magnolia, hodowlę owiec kameruńskich oraz naturalne produkty i zabiegi, wykorzystywane w ChocoWine SPA.
![Dwór Kombornia](https://www.terazkrosno.pl/images/rrrcontent/extra_images/pytanie-na-sniadanie-w-dworze-kombornia-HPDOoS.jpg)
W pierwszym wejściu Szef Kuchni Marcin Majchrzak zaprezentował przykłady dań, w których użył kwiatów jadalnych. Sałatka z grillowanym serem tofu, cząstkami pomarańczy, prażonymi orzechami nerkowca zawierała kwiaty fuksji, melona i ogórecznika. Sernik z obwarzanego mleka wg 100-letniej receptury z galaretką z róży i kwiatkami bzu ozdobiony był karmelizowanymi płatkami róż i liliami.
W drugim wejściu Ryszard Skotniczny, właściciel Dworu, pokazał widzom stado owiec kameruńskich. Opowiedział, że jest to rasa odporna na choroby, nie trzeba jej szczepić, a owieczki porównał do "żywych kosiarek, które troszczą się, by trawa wokół Dworu nie była zbyt wysoka. Właściciel Dworu Ryszard Skotniczy podkreślił, jak wielką rolę w Dworze Kombornia odgrywają naturalne produkty. Owce z kolei świetnie spisały się przed kamerami. Stadko liczy 30 osobników, a ostatnio na świat przyszły bliźniaki.
![Dwór Kombornia](https://www.terazkrosno.pl/images/rrrcontent/extra_images/pytanie-na-sniadanie-w-dworze-kombornia-9DHZio.jpg)
Trzecie wejście to prezentacja ChocoWine SPA i jego naturalnych zabiegów. Menadżerka SPA - Agnieszka Michna przedstawiła wyjątkowe produkty, których używa się w gabinetach, m.in.: owoce winogron, służące do masażu ciała - mają właściwości pielęgnacyjne, pestki winogron z dworskiej winnicy i ziarna kakaowca wykorzystuje się do peelingów ciała oraz belgijską czekoladę.
![Dwór Kombornia](https://www.terazkrosno.pl/images/rrrcontent/extra_images/pytanie-na-sniadanie-w-dworze-kombornia-HPDOoS.jpg)
W pierwszym wejściu Szef Kuchni Marcin Majchrzak zaprezentował przykłady dań, w których użył kwiatów jadalnych. Sałatka z grillowanym serem tofu, cząstkami pomarańczy, prażonymi orzechami nerkowca zawierała kwiaty fuksji, melona i ogórecznika. Sernik z obwarzanego mleka wg 100-letniej receptury z galaretką z róży i kwiatkami bzu ozdobiony był karmelizowanymi płatkami róż i liliami.
W drugim wejściu Ryszard Skotniczny, właściciel Dworu, pokazał widzom stado owiec kameruńskich. Opowiedział, że jest to rasa odporna na choroby, nie trzeba jej szczepić, a owieczki porównał do "żywych kosiarek, które troszczą się, by trawa wokół Dworu nie była zbyt wysoka. Właściciel Dworu Ryszard Skotniczy podkreślił, jak wielką rolę w Dworze Kombornia odgrywają naturalne produkty. Owce z kolei świetnie spisały się przed kamerami. Stadko liczy 30 osobników, a ostatnio na świat przyszły bliźniaki.
![Dwór Kombornia](https://www.terazkrosno.pl/images/rrrcontent/extra_images/pytanie-na-sniadanie-w-dworze-kombornia-9DHZio.jpg)
Trzecie wejście to prezentacja ChocoWine SPA i jego naturalnych zabiegów. Menadżerka SPA - Agnieszka Michna przedstawiła wyjątkowe produkty, których używa się w gabinetach, m.in.: owoce winogron, służące do masażu ciała - mają właściwości pielęgnacyjne, pestki winogron z dworskiej winnicy i ziarna kakaowca wykorzystuje się do peelingów ciała oraz belgijską czekoladę.
Źródło: inf. prasowa, Tagi: Dwór Kombornia
~Janusz
09-07-2019 13:33 41 126
~uważny
07-07-2019 09:48 38 111
~Mielone
06-07-2019 19:05 40 107
~Psita nieumyta
06-07-2019 08:04 44 118