
We wtorek 21 listopada w "Gastronomiku" zorganizowano spotkanie, podczas którego podsumowano projekt.
W jego pierwszej części przedstawiono założenia i cele projektu a uczniowie, którzy wzięli udział w stażach podzielili się wrażeniami. Prezentacja stażystów wsparta była pokazem slajdów, dzięki którym goście mogli zobaczyć chodź w małym stopniu jak wyglądały staże. Zobacz wideo z pierwszej części: www.facebook.com/terazkrosno/videos. Podsumowano także konkurs flagowy i quiz zorganizowany w ramach projektu. Wyniki:
Konkurs Flagowy:
1. Wiktoraia Krauz (I TZB)
2. Marlena Sobczak, Kacper Justkowski (IV TŻ)
3. Ewa Wilk (I TZB), Beata Miś (II TŻ)
Quiz:
2. Angelika Boroń (II THK)
2. Marlena Sobczak (IV TŻ)
3. Karolina Pasterczyk (I TŻB)W drugiej części gościom zaprezentowano potrawy jakie mieli okazję poznać w trzech europejskich krajach stażyści. Wśród nich można było skosztować: tertellini ze szpinakiem i ricottą, ravioli z dynią i parmezanem, erbazzone reggiano, pizzy, panna cotta i caprese (Włochy), lutika, banica, pulpeciki mięsne, jajka w serze, szopska sałata (Bułgaria), tortilla de patatas, pikantne krewetki, paella de carne y verdura (Hiszpania).



Komentarze
Dodaj komentarz